Концепция за меню

Храната на работещите хора трябва да бъде здравословна, чиста, питателна и балансирана, прясна, разнообразна и съобразена със сезона. Нейната енергийна стойност, хранителен състав, вкусови качества и количества също трябва да бъдат премерени. Трябва да отговаря на конкретните нужди според възрастта, здравословното състояние или ежедневно натоварване. Ето защо всяко отделно меню за клиенти на Парти Фууд се разработва целесъобразно от специалист диетолог заедно с главния готвач и най-важното - в сътрудничество с клиента.

Според науката за храненето съществуват около 50 незаменими хранителни вещества, които трябва да се доставят балансирано на човешкия организъм чрез консумиране на различни групи хранителни продукти. В технологията за приготвяне на кулинарни изделия непрестанно се правят нововъведения, които водят до разнообразяване на асортимента. В тази посока работи и екипът на Парти Фууд. Храната, осигурявана от компанията, е в различни комбинации за всеки ден. Менюто може да включва закуска, обяд, вечеря, както и доставка на готова пакетирана храна.

Ежедневното меню се състои от няколко вида ястия – салати, супи, основни постни и месни ястия, скара, гарнитури, сладкарски изделия и тонизиращи напитки. Технологичната обработка и приготвянето на храната са съобразени с изискванията на "Рецептурника за обществено хранене", "Сборника с рецепти за диетично хранене" и с естеството на труда, който извършват хранещите се потребители.

В широкия спектър на дейност на Парти Фууд се включва и приготвяне и доставка на готова храна на болнични заведения, хосписи, домове за стари хора, където ястията са съобразени със специфичните изисквания за приготвяне на храна, съобразена с различните видове диети – като Програмата за доставка на храна на социално слаби диабетици в цялата страна.

НОВИНИ